cateringTypowa definicja cateringu obejmuje przygotowanie oraz dostarczenie gotowych dań do pomieszczenia przeznaczenia. Określenie „gotowych” jest w tymże wypadku fundamentalne, bowiem wyznacza ono, że potrawy tworzone są w różnym pomieszczeniu niżeli to, w którym są następnie spożywane. Jest to wszak nazwa niepełna, bowiem w jej świetle przysługi cateringowe byłyby oferowane przez dowolny lokal gastronomiczny realizujący sprzedaż wyżywienia na wynos i zajmujący się dystrybucją tego jedzenia – więc wszelkiego gatunku pizzerie bądź restauracje z kuchnią egzotyczną.

Okazuje się, iż sprzedaż oraz repartycja jedzenia na wynos jest wyłącznie jednym z aspektów życia firm cateringowych, gdyż zasadnicza forma ich działalności polega nie tylko na przygotowaniu oraz dostarczeniu jedzenia, ale na kompleksowej organizacji przyjęć lub szeroko pojętej kucharskiej obsłudze różnych wydarzeń, takich jak ćwiczenia albo sesje. Odmiennymi słowy, usługę można nazwać cateringową wyłącznie wówczas, kiedy łączy w sobie zarówno kulinarne, jak także logistyczne przedsięwzięcia mające na celu obsługę jakiegoś wydarzenia. Warto zaznaczyć, że stawka VAT na usługi cateringowe wynosi 8%.

Profesjonalny catering zapewnia http://www.catering-gastro.info/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *